FAQ

Vad är Plasti Dip?

Plasti dip är en färg som kan liknas vid flytande gummi/klistermärke. Den kan enkelt tas bort utan att lämmna några rester. Den kräver inte heller något underarbete. Orginalfärgen skadas inte av Plasti Dip.

Hållbarhet?

Hållbarheten beror helt på hur utsatt materialet är. På ett par fälgar är hållbarheten ca 1år medan ett par köksluckor kan hålla i kökets livslängd. På platser som utsätts för mycket friktion kan livslängden förkortas ordentligt tex en MC tank som knäna släpas mot vid aktiv körning.

Vilka material kan målas?

Plasti Dip fäster på dom flesta material. Exemplvis trä, metall, glas, betong, tegel, plast m.m Fråga oss gärna om du är osäker!

Kan den målas över?

Ja, det går bra. Målar man över med en annan Plasti Dip färg så binder den med lagret under. Målar man över med en vanlig lackbaserad färg så rekommenderar vi att detta testas först, var också extra noggrann med maskering!

Är det verkligen enkelt att ta bort?

Ja, det är mycket enkelt att ta bort. Har man bara tillräckligt tjockt lager målat så börjar man dra ifrån en kant sedan fortsätter man bara dra försiktigt.

Hur tvättar man en Plasti Dip yta?

Lite beroende på vad du tvättar så finns olika rengöringsmedel för olika produkter. För både bilar och fälgar säljer vi testade och godkända rengöringsmedel i vår webbutik. Vid användning av andra rengöringsprodukter så testa alltid på en liten del först. Avfettning och andra starkare produkter bör alltid undvikas, då den kan skada Plasti Dipen. Hittar du något rengöringsmedel som ej fungerar med Plasti Dip? Maila oss på info@navx.se

Vad är förtunning och hur mycket ska man använda?

Plasti Dip är en väldigt tjock och trögflytande färg som ej lämpar sig för färgsprutor om den inte förtunnas först. Plasti Dip kan förtunnas upp till 50% och är också den rekomenderade förtunningsnivån från oss. Dvs 1 del Plasti Dip 1del förtunning.

Finns färg XXX hos er?

Vi försöker ständigt utöka färg utbudet tyvär så är den Plasti Dip som säljs inom EU av annan typ jämfört med USA. Därmed så kan vi inte jämföra oss med Amerikanska marknaden. Så fort Performix släpper nya färger till vår marknad så försöker vi ha dom i lager så snart som möjligt.

Hur många sprayburkar åtgår till 4st fälgar?

Vi rekommenderar 3st sprayburkar till mindre fälgar upp till 16″, därefter 4st sprayburkar.

Kan man använda avfettning eller andra starkare produkter?

Det kan gå, men generellt sätt så nej. Undvik alla typer av starkare rengöringsmedel och använd istället vanligt shampoo. Om man trots det vill prova, så testa på en mindre yta först.

Plasti Dip Blaze i solen?

Plast dip Blaze är tyvärr ej UV stabila, dvs dom bleks snabbare i solen än andra färger.